#15. Fuller’s India Pale Ale

Jeg tar meg selv av og til i å tenke at enkelte øl fortjener en sjanse til, for å få vise at den kanskje – med riktig behandling – vil ta seg enda bedre ut i smaks- og aromabildet. Dette er en av dem jeg ikke har behandlet med verdighet. Denne skaffet jeg meg på et kjøpesenter i Danmark, hvor utvalget av øl og drikkevarer generelt er misunnelsesverdig mye bedre enn litt lenger nord på kontinentet.
Da den endelig ble åpnet og servert i hensiktsmessig tulipanformet glass, blir jeg fortsatt sint på meg selv når jeg tenker på at den nok ble servert og drukket ved altfor lav temperatur – nesten kjøleskapskald. Likevel gjorde en et meget godt inntrykk, frisk og bitter fra første slurk. Aromaen ble, grunnet serivtørens dårlige behandling, ikke kjennbar før etter at den hadde fått stått en stund i romtemperatur. Ved 8-10 grader vil den nok gjøre seg best, og jeg kommer nok til å vurdere denne på nytt ved en senere anledning, for å la den få gi meg et helhetsinntrykk ved rett temperatur. det som slår meg, er at jeg rangerer denne bemerkelsesverdig mye høyere enn allmennheten, selv etter denne episoden den ble utsatt for.
Av karakteristika kan det også nevnes at den i tillegg til å være fruktig og frisk, også er mer kremet i konsistensen enn øvrige IPAs (dette er ikke definert som IPA av RateBeer, til informasjon, men som en premium bitter).
Alkoholinnhold: 5,3%
Bryggeri: Fuller’s
Land: England
Reklamer

One response to “#15. Fuller’s India Pale Ale

  1. Jeg har måttet gi denne et par nye sjanser. Denne fortjener uten tvil som du sier og bli servert rundt 8-10 grader, da er den virkelig god. Er den for kald blir man lett skuffet. Uten tvil et godt brygg.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s