#36. Haandbryggeriet Ardenne Blond

(Batch 470.) Belgisk sesongøl – jeg hentet anbefalingen om å drikke denne fra en test av Norges beste øl i 2011. Det blir derfor et ganske dårlig førsteinntrykk at skumtoppen er fullstendig fraværende. Aromaen er spennende nok, typisk Belgian style, med klassisk preg av sesongøl, og masse krydderier. Det belgiske preget er altså til å ta og føle på, men det er ingen smaker eller dufter som dominerer, noe jeg nok hadde savnet her. Kan hende et eventuelt skum (tar forbehold om fett i glasset…) hadde latt aromaen forberede seg litt mer før drikking?
En underlig munnfølelse, veldig bitter, flat ettersmak, men masse kullsyre. Ubalansert totalinntrykk.
Alkoholinnhold: 7,5%
Øltype: Saison 
Bryggeri: Haandbryggeriet
Land: Norge
Reklamer

2 responses to “#36. Haandbryggeriet Ardenne Blond

  1. Jeg har smakt dette ølet 3-4 ganger og hver gang opplevd at skumtoppen har vært dårlig eller fraværende. For meg er det alltid en nedtur og påvirker totalopplevelsen negativt. Men utover det synes jeg nok ølet er noe bedre enn din vurdering, men helt heldige er ikke HB med denne.

  2. Manglende skum trekker ned ja. Bildet over illustrerer jo dette ganske godt. Tar som sagt forbehold om fett i glasset, men tviler egentlig på dette. Ellers har jeg en filosofi som sier at god øl (i mine øyne) bør være balansert, og jeg synes ikke denne har det. Men kvaliteter har den jo, for all del.
    Så er det jo subjektivt hvor mange terningøyne som forsvinner pr negative «element», og hva den enkelte vektlegger mest:) Totalt sett høres det jo ut som om din konklusjon angående at Haandb ikke har vært helt heldige med denne, bekreftes hos meg.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s