#43. Hansa Bayer

IMG_2400

Hansa Bayer faller også inn under kategorien «øl som jeg tidlig oppdaget og var med på å definere min interesse for øl». Ikke i utgangspunktet en øl man tenker er en virkelig solid opplevelse eller original oppdagelse, men i den rette settingen er dette virkelig en klassiker. Den er ikke så lys og lett at man drikker den uten å tenke noe videre over hva «dette var for noe», men heller ikke så tung at den må hentes frem litt utover på kvelden. Den er lettdrikkelig, samtidig som den kan analyseres og nytes som en tyngre øl. Den er også ekstremt anvendelig med sin moderate fylde og gode og milde smak, og kan like gjerne drikkes som «det kokken drikker mens han lager maten», til maten, og utover en sen kveld. Dette er nok ikke noe kjennere setter seg ned for å dissekere, til det er den nok litt for enkelt oppbygd. Men som drikke til en godt krydret svinesteik i romjulen, er den helt perfekt. Jeg er også kontinuerlig på jakt etter gode sammensetninger mat kontra drikke, og jeg kan trygt anbefale Hansa Bayer til moderat sterkt tradisjonellkrydret mat. Balansen mellom bitterheten og malttonene er tilnærmet perfeksjonert i denne. Det er heller ikke særlig negativt at denne er lett tilgjengelig til lav pris. En av mine allround-favoritter, og alltid et sikkert valg.

Alkoholinnhold: 4,5%

Øltype: Dunkel 

Bryggeri: Hansa Borg Bryggerier 

Land: Norge

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s