#52. Lervig Hoppy Joe

Fat
Denne interessante saken ble tappet fra fat under ølsmaking på Bergen Ølfestival i september 2012. Den var ikke blant dem jeg hadde planlagt å smake, da de andre store, norske mikrobryggeriene var representerte med stands, og jeg hadde relativt lite smakstid til rådighet. Likevel ble denne prioritert, da jeg konkluderte med at denne fortjente en sjanse da Lervig har gitt meg noen virkelig gode opplevelser tidligere.
Fruktighet og bitterhet er sentrale stikkord for denne, der den mørk og IPA-aktig-farget la i glasset. Aromaen hadde tydelige preg av bringebær, og bitterhet i smaken ble akkompagnert av klare trekk av stein og mineraler. Likevel ga denne et virkelig godt inntrykk – kanskje det hadde noe med denne hyggelige atmosfæren i Bryggestredet å gjøre også? Uansett spiller mange faktorer inn, og denne scorer høyt! (Terningkast 5 for fatvarianten)
Flaske
På flaske er den suveren, og går fatversjonen (som scoret terningkast 5) en høy gang, og går helt til topps. Den har nydelig mørk rødbrun farge, og tindrer krystallklart i glasset. Skarp, fruktig og bringebærpregt aroma, som virkelig gjør denne til noe helt spesielt, ihvertfall i mine øyne (min nese). De smågrumsete og ubestemmelige trekkene ved fatversjonen er helt visket vekk, og bitterheten er selvsagt også noe nedtonet her i forhold. Her er alt sylskarpt og klart, og opplevelsen av denne er fantastisk. Både første avkjølte, og siste tempererte slurk er en nytelse, og bitterheten som var kanskje litt i overkant på fatet, er her perfekt. Intet å utsette – grattis til Lervig!
Ølbloggen Det Gyldne Øls Kommandørskap karakteriserer denne – etter å ha prøvd den flere ganger – som «en fin tørsteslukker, og skummelt enkel å drikke kjapt». De påpeker også manglende dybde, og har heller ikke lagt merke til de samme forskjellene på flaske og fat som undertegnede. Så alt i alt rangerer nok Skumringen Ølblogg Hoppy Joe en del høyere enn Kommandørskapet. Sjekk gjerne ut bloggen deres ved å trykke på navnet.
Alkoholinnhold: 4,7%
Øltype: Amber Ale 
Bryggeri: Lervig Aktiebryggeri
Land: Norge

One response to “#52. Lervig Hoppy Joe

  1. Tilbaketråkk: 10 mest populære øl på skumringbloggen.com | Skumringen Ølblogg·

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s