#65. Nøgne Ø Pumpkin Ale

Nøgne Øs gresskarøl inngikk i «Det kompromissløse bryggeri»s varierte utvalg ved standen de hadde ved Bergen Ølfestival 2012. Undertegnede lot det rett og slett være opp til Nøgne Øs skjeggete gründer å anbefale smaksprøve for meg, og hans kontante valg ble denne. Den ble tappet fra fat på interessant vis; glasset var plassert nærmere 30 cm under tappekranen, uten at den skummet i overkant mye under tappingen. Intet overlatt til tilfeldighetene altså. Jeg rakk ikke å spørre hvorfor det ble gjort slik – til det var han nok litt for opptatt med en relativ lang kø ved egen stand.

Skumtoppen var altså relativt flat, men kremet, og jeg la også merke til det umiddelbare fraværet av aroma, som da sannsynligvis lå og ventet på tur et stykke under det beskjedne skummet. Smaksmessig var den skarp og kraftig bitter i begynnelsen, men etter en stund – 3-4 minutter – lot en fantastisk og søt «gresskaraktig» ettersmak seg åpenbare, og tok over showet. Denne ettersmaken gjorde utslaget for min del, og definerte dette som en kjempegod opplevelse, og et ønske om gjentakelse.

Alkoholinnhold: 4,5%

Øltype: Spice/herb/vegetable

Bryggeri: Nøgne Ø

Land: Norge

2 responses to “#65. Nøgne Ø Pumpkin Ale

  1. Her blander du litt… Regner med det er Nøgne Ø Pumpkin Ale du smakte i Bergen. Ølet du har bilde av, er Special Holiday Ale; et samarbeidsbrygg mellom Nøgne Ø, Stone og Jolly Pumpkin. Dette er et juleøl med mange ulike krydder og urter, og kanskje det beste juleølet i norge. Ble ikke brygget i fjor, men gjør comeback i år, og bør være tilgjengelig i polsystemet 1. desember (ifølge mine kilder).

    • Da er det dårlig research av meg på den. Fikk egentlig bare vite at det var gresskarøl, og rakk ikke å spørre hvilket. Innlegg modereres imorgen tidlig. Takk for tilbakemelding!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s