#140. Nøgne Ø Bitter

(Batch 807.) Denne er – som navnet virkelig antyder – meget bitter. Litt for bitter etter min smak, for her er det ikke så mye som balanserer bitterheten slik at opplevelsen blir god. Aroma og smak av mineraler og kritt, men ikke oppveiende nok toner til å balansere nevnte bitterhet. Kun 30 IBU, men det hele føles nesten som sur bitterhet, hvis det går an å si dette.
Alkoholinnhold: 4,5%

Øltype: Premium Bitter/ESB

IBU: 30

Bryggeri: Nøgne Ø

Land: Norge

Reklamer

7 responses to “#140. Nøgne Ø Bitter

  1. Her (og ofte ellers) er det viktig å oppgi batchnummer. Er det snakk omm #821, er den på mystisk vis infisert med Brettanomyces, og kommer snart ut med ny etikett. #821 har lite med Bitter å gjøre, men er etter min smak et meget spennende øl – litt i Orval-land. Hvis det ikke er #821, må jeg bare si meg uenig i dine vurderinger;-) Smak og behag!

  2. Dette vet jeg faktisk ikke – men har jo sett ved senere testing av øl at det kan være greit å oppgi batchnummeret ja. Faktisk er det mest interessant hvis det ikke er #821, for da er det jo enda mer interessant å diskutere hvorfor vi syns som vi syns:) Utrolig artig at man opplever samme øl på helt forskjellig vis – og denne traff ikke meg noe særlig. Ikke dårlig, men spesiell på en litt for spesiell måte. Som nevnt; litt sur, nesten tørr på konsistens. Noe tips til mat denne kanskje kunne gått til?

  3. Beklager, finleste svaret ditt, og regner med det er batchnummer du ikke vet. Skummet ølet veldig, kom du ut av flaska av seg selv?

    • Nei ikke på denne, men har en Haandbryggeriet Norw. Wood for ikke så lenge siden som produserte noe enormt med skum. Men ikke Bitter’en nei. Den oppførte seg normalt. Kjentes ikke ut som om det var noe i veien med den, bare at jeg ikke helt trivdes med den.

  4. Tilbaketråkk: 10 mest populære øl på skumringbloggen.com | Skumringen Ølblogg·

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s