#220. Ægir Tors Hammer

IMG_2089

Etter et par meget vellykkete bekjentskaper med barley wines tidligere (Emelisse og Nøgne Ø #100), var det en dag her i uken som gikk tid for å forsøke Tors Hammer, et tordenskrall av en barley wine. Kjøpt på temperert flaske på Kontoret i Bergen. Minimalt med bunnfall, noe servitøren bemerket under skjenking.

Konklusjonen er at barley wines og jeg er gode venner. Småbrutalt, men likevel balansert, delikat og utrolig godt. Et smaksbilde som er preget av alkohol (13,2%), men hva annet kan man egentlig forvente? Tekstur som en bløt og fyldig rødvin. Dufter av en blanding av røde og grønne epler, og man kan si at man kan sammenligne en del av aromaen med den man finner i en calvados. Videre er det litt rosiner i duften, og noe lakris. Denne var romtemperert, men det gjode forsåvidt ingenting med tanke på smak og aroma. For spenningens skyld har jeg tenkt å kjøle den ned noen grader først, til rundt 14-16 grader.

Denne er nok for de litt viderekomne. Og ja, selv om jeg fortsatt anser meg selv som uerfare og «ny» på ølfeltet, har jeg opparbeidet meg nok til at jeg tør å drikke en barley wine for nytelsens skyld. Jeg tok meg god tid, og er meget godt fornøyd med beslutningen om å nærmest ta en tur til byen ene og alene for å nyte denne.

Alkoholinnhold: 13,2%

Øltype: Barley Wine

Bryggeri: Ægir Bryggeri

Land: Norge

terningkast 5

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s