Om øl, mat, vin og venner

Etterhvert som årene har gått, har livet endret seg fra å være fylt med aktiviteter utenfor hjemmet, til å dreie seg om hvordan man kan utnytte rammene innenfor husets fire vegger til å lage det best mulig. Jeg har i løpet av de siste årene erfart at det viktigste ikke nødvendigvis er å lykkes hver gang, men at hver minste mestringsopplevelse eller feilskjær er en del av prosessen som må gjennomgås på veien mot det man setter seg av små eller store delmål. Enten det er en mislykket saus, kombinasjonen av to ingredienser som ikke fungerer, eller en øl eller vin som mismatcher maten, er det uansett nyttig lærdom.

mat&venner-1-2013(1)

For å få inspirasjon, trenger man inspirasjonskilder. Dem fins det mange potensielle av: sitt eget hode, venner, restauranter, blogger, tilfeldigheter, magasiner og inspirerende nettsider. Jeg har i løpet av de siste årene vært på kontinuerlig utkikk etter inspirasjonskilder, det være seg oversiktssider over hva som fins av ulike tidsskrifter, som for eksempel Bladkongen, eller langt snevrere blogger som omhandler for eksempel akevitt eller whisky, som whiskybloggen Skotsk Taake. Kjempegode og oversiktlige inspirasjonskilder, men på hver sine, gode måter.

Jeg har tidligere vært fascinert av å lese om mat og drikke i ulike blader, for det er noe «godt og gammeldags» over det å sette seg ned med et blad eller en avis, ha god tid, og lese fra A til Å og bli inspirert. Man går liksom glipp av noe når man leser på en liten iPhone-skjerm. På Bladkongen.no fins et enormt utvalg av tidsskrifter man kan abonnere på, og også innen mat og drikke er mulighetene mange. Egne blad om mat og venner, whisky, øl (som for ølentusiaster til informasjon har blitt kåret til «Best Beer Publication» 7 år på rad)- og uendelig mange flere.

All About Beer Magazine

Akkurat dette er det jeg mener når jeg tenker på hva som er med på å inspirere meg til å bli en mer interessert, mer interessant, og forhåpentligvis også dyktigere kokk, «mat-og-drikke»-kjenner, vert og venn.

Så for dem som trenger inspirasjon – her er det bare å hive seg rundt og finne DINE inspirasjonskilder blant det enormt varierte og interessante utvalget som fins der ute!

Lykke til!

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s