«Ølboka – All verdens øl»

IMG_2530

En kamerat av meg hadde kjøpt denne på salg for en liten periode tilbake. Jeg spurte selvsagt umiddelbart om å få låne den ved første og beste anledning, og pr idag ligger den fortsatt på et bord eller en hylle i nærheten. Boken inneholder et lettleselig og catchy forord av Tim Hampson, og fortsetter deretter med en ganske så fyldig (selvsagt ikke komplett…) oversikt over hva som fins av øl i verden. Hovedvekten er på øl fra USA, deretter med øl-land som Belgia, Tyskland, England og Tsjekkia som gode nummer to, mens relativt små øl-land som Norge, Danmark, Polen og Italia får også sine spaltecentimetre.

IMG_2523[1]

Noen store, masseproduserende bryggerier får sin oppmerksomhet, mens mikrobryggeriene kommer mer i bakleksen. Videre kommer det også litt om glass, smakstilsetninger, humle og ulike øltyper.

Bildene og lettleseligheten gjør meg tørst underveis, og ønsket om å utforske ølverden blir om mulig enda større.

Norske øl som får omtale: Berentsens Rav Amber Ale og Rogalandspils, Haandbryggeriets Dark Force og Norwegian Wood, Hansas Pilsner og Bayer, Lervigs Fiine Premium og Herlige Pilsner, Macks Arctic Beer og Haakon, Nøgne Øs Saison og Imperial Stout, Dahls Pils og Ringnes Pils.

Anbefales!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s