Skumringbloggen fyller 1 år!

I disse dager er det 1 år siden denne bloggen ble startet opp, og siden den gang har det egentlig gått slag i slag med skriving, drikking, testing, lesing og infomasjonsinnhenting. Foreløpig bærer hele prosjektet preg av «å ukritisk bare kjøre på», og alt som kan leses, drikkes eller prøves blir egentlig bare massekonsumert. Så får eventuell kompetanse komme på litt lengre sikt. Ambisjonsnivået er vel egentlig det samme som før; ha vært gjennom såpass stor mengde øl at man kan bidra med litt over gjennomsnittlig mengde informasjon hvis det diskuteres øl, samt kunne foreslå øl hvis det ønskes øl til mat eller en annen spesiell anledning. Spennende er det ihvertfall, og ikke minst smakfullt og godt. Det har gått nedpå MYE god øl, og konklusjonen er vel at det ett år senere er en betydelig større database å velge fra når det for eksempel skal velges øl til en vennemiddag eller hyttetur eller julebord.

Her er listen over de mest «leste» ølene på skumringbloggen.com i løpet av året som gikk:

1. Grans Lettøl

2. Pokal Lys Pilsner

3. Vedett Extra White

4. Lervig Hoppy Joe

5. Nøgne Ø Global Pale Ale

6. Kinn Rosa Kinn

7. Liefmans Fruitesse

8. Ægir Rallar Amber Ale

9. Vanderghinste Oud Bruin

10. Amber Kozlak

En overraskende liste (!), og Norge, Belgia og Polen er representerte, og IKKE de ølene man helst hadde trodd eller sett øverst på en «mest lest»-liste. Men men, «folket» har talt, og når det slumper innom ca 1000 hits i måneden, har det vel etterhvert begynt å danne seg en viss tendens – og tendenser skal man jo som kjent ikke kimse av.

The Winner - Grans Lettøl! Mest lest mellom oktober '12 og oktober '13.

The Winner – Grans Lettøl! Mest lest mellom oktober ’12 og oktober ’13.

42 land er representert i statistikken – og Norge, Sverige, Danmark, USA og England er ikke overraskende hyppigst innom. Da er det mer overraskende at land som India, Pakistan, Israel, Malaysia, Kasakhstan, Nigeria og Singapore er på listen. Og som jeg nevnte for noen måneder siden – hvordan DET har skjedd, må gudene vite.

Det nærmer seg juletider, og det dukker nok opp en test av juleøl om ikke mange ukene – tradisjon tro. Følg gjerne med videre, og tusen takk sålangt til alle dem som har giddet å lese og kommentere!

2 responses to “Skumringbloggen fyller 1 år!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s