Ægir og Flåmsbrygga

IMG_5392

 

I lengre tid har jo det å reise til Ægirs bryggeripub på Flåmsbrygga i Flåm vært et mål. Både turen i seg selv, men også de potensielle gode mat- og drikkeopplevelsene i seg selv er jo gode grunner til å ta turen de knappe tre timene fra Bergen. I sommer bød endelig muligheten seg, og et fint opphold på Flåmsbrygga ble selvfølgelig kombinert med timesvis på puben og i restauranten hos Ægir. Øl ble det drukket opptil flere av, mat av god kvalitet ble det spist, og det ble selvsagt også handlet inn noen suvenirer i form av IPA-glass med Ægir-logo.

Når sant skal sies, er jo ikke det å drikke Ægir-øl en unik opplevelse. Det har jeg gjort så mange ganger, at det nesten er en vane. Og det å sitte på pub er vel heller ingen ny erfaring. Men det å sitte i Ægirs EGEN pub for å drikke Ægirs EGNE brygg, må jeg innrømme var en utrolig egenartet og spesiell opplevelse. Rundt meg krydde det av turister fra alle verdenshjørner som sannsynligvis ikke så det ekstreme i akkurat dette, men for en stakkars ølinteressert bergenser var dette rett og slett stort. Og det legger jo heller ingen demper på det hele at ølet er vanvittig godt!

I tur og orden ble det i ordnede former inntatt alt fra «standard» Ægir IPA, via mer eksotiske Lærdal Sour Cherry Rye, til solide Skumring Dubbel og friske Ævenue. Alle har sin plass i totalbildet, og alle svarte til forventningene.

IMG_5391

Vakker natur og godt øl i skjønn forening…

Neon øl senere tok vi turen opp i restauranten i andre etasje, og fikk servert Viking-Planken, et absolutt must for alle som velger å kombinere øl og mat på denne turen. Her var Ægirs variasjon i sortimentet kombinert med god (og like variert) mat, og det er ingen fare for at man skal forlate bordet sulten og edru i hvertfall. Personlig synes jeg at kombinasjonen kreps / Eir Wasabi Saison og klassikeren eplekake / IPA var det mest minneverdige, men alt annet falt også utrolig godt i smak. Prisen for 5 matretter og 5 smaksprøveglass med øl var knappe 400 kroner – helt greit, vel verdt pengene! Hvilke øl som akkompagnerer maten varierer visst litt fra tid til annen, men man blir nøye informert i forkant om hva man får.

IMG_0002_2

 

Fra venstre mot høyre (med forbehold om eksakte matvarer…): Sjøkreps fra Aurlandsfjorden og Eir Wasabi Saison, Kalv og Rallar Amber Ale, Tomat- og fiskesuppe og Bøyla Blonde Ale, Reinsdyr med sellerirotpuré og Lindisfarne Scotch Ale, og eplekake og IPA. Nydelig fra A til Å, og det frister selvsagt til gjentakelse!

 

IMG_0004_2

 

Et besøk hos Flåmsbrygga og Ægir er selvsagt ikke gratis, og midt i turistsesongen er hverken mat-, drikke- eller overnattingsprisene særlig gunstige for lommeboken. Men har man først bestemt seg og anledningen er den rette, er dette en glimrende opplevelse ihvertfall jeg ikke ville vært foruten.

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s