The Bishop’s Arms

IMG_5357

 

Det er ikke så ofte jeg skriver om puber her på siden, men akkurat nå tenkte jeg at det var på tide med en liten anbefaling. En stor anbefaling, faktisk! The Bishops Arms har puber flere steder, men jeg hadde gleden av å kunne sette av noen timer på den i Storgatan i Luleå i midten av august. Den lå tilfeldigvis vegg i vegg med hotellet jeg hadde tatt inn på, men det var jo bare rein bonus.

Hvis man ønsker god mat og god øl samtidig, har du kommet til rett plass. Hvis du har lyst på helt grei pils med kamerater, har du havnet på rett plass. Hvis du ønsker mer spennende øl, både fra flaske og fat, gjerne fra Norge eller USA eller Europa forøvrig eller andre deler av verden, har du kommet på rett plass. Baren har rundt 30 ulike europeiske standard øl på fat. Da snakker jeg ikke pale lagers, men mer spennende øl i karakterspennet fra god pils til lette portere. Her finner du Pilsner Urquell, ulike britiske porters og bitters, hjemlandets Nils Oscar er representert, og mye, mye mer. Er du giret på norsk flaskeøl (Nøgne Ø) er pent representert, kan du ta turen i baren eog be dem om å låse deg inn i det store kjøleskapet til venstre i bildet. Her fins det spennende flaskeøl (store varianter) fra nevnte Nøgne Ø, BrewDog, Baladin m. fl. I de små kjøleskapene bak baren finner du et herlig variert utvalg av amerikanske IPAs og DIPAs på boks, og det var jo ikke fritt for at flere av disse ble prøvd utover kvelden.

Alt i alt var besøket her hyggelig, og jeg vil alltids anbefale at hvis noen noengang er i disse traktene av Sverige og lurer på om det er på tide med en rast: stopp i Luleå og ta en øl på The Bishops Arms. Betjeningen er hyggelig, maten knallgod og ølutvalget mer enn stort og godt nok, uansett hvor tørst og kresen du er.

Øl som ble prøvd her: Bitburger Pils, Fuller’s London Pride, Oskar Blues Imperial Red IPA, Chimay Blanche, for å nevne noen.

One response to “The Bishop’s Arms

  1. Tilbaketråkk: The Bishop’s Arms | Blopp.no·

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s