Bergen Ølfestival 2014

IMG_0013_2

 

I fjor gikk jeg dessverre glipp av Bergen Ølfestival, etter å ha vært meget happy med utvalg og opplegg under 2012-utgaven, som var historiens første. Nå har arrangørene hatt noen år på seg til å finslipe et eventuelt opplegg, og det ser jammen ut til at de har greid å skru sammen levedyktige og svært populære saker. I år tok jeg turen lørdag formiddag, akkurat i tide til å slippe et voldsomt renn av folk som kom bare drøye tre kvarter senere. Litt tid i bongkøen må man jo alltid kalkulere inn i tidsbudsjettet, så etter 10-12 minutter i kø var det bare å begynne turen blant mennesker og ølflasker i Skostredet. Bongsystemet – disse oransje sjetongene – er for meg et ganske bra konsept, hvor man da betaler med enten én eller to, alt etter hvordan bryggeriene verdsetter sine ulike brygg. Dette går ofte hånd i hånd med alkoholprosent, uten at det ikke finnes unntak fra denne regelen også…

Været holdt seg sånn noenlunde denne lørdagen, men da det nærmet seg slutten på min sjetonghaug, kom det en liten skur. Det vil si, den var såpass stor at jeg ble våt gjennom ihvertfall ett plagg. Ikke hadde jeg paraply, men det var aldri noe problem. God øl varmer, og god stemning bidrar til ytterligere varme. At jeg gikk blant bergensere, øl, regn og skittent underlag og drakk BØLL – 7 Fjell Bryggeris Festivaløl – ga meg en skikkelig patriotisk nostalgisk følelse. Fantastisk!

Jeg trenger ikke å nevne hvilke bryggerier som var der. ALLE de store (og litt mindre…) fra både fjern og nær innenfor landets grenser var tilstede. Dvs jeg så ikke Mack. Men det gjør egentlig ingnting. Et lite blikk tilbake på denne bloggen mer enn antyder at ikke alle Mack-øl er verd å skrive hjem om. Resten var der. Litt skuffende kanskje at Lervig stilte med et noe snålt utvalg av øl, som de gikk forholdsvis fort tom for, men eller svar det bare å velge og vrake blant enorme mengder godt øl. Og jeg rakk bare gjennom en brøkdel, bare så det er sagt… Jeg har en forkjærlighet for sour ales/fruktøl/lambics o.l. for tiden, så det ble en del smaker på slike ølsorter. Men det ble jo selvsagt tid til litt annet innimellom også.

Konklusjon: Dette er et glimrende arrangement! Uformelt, trivelig, og svarer absolutt til forventningene. selv om det er litt trangt om plassen og at bergensværet ikke nødvendigvis alltid er samarbeidsvillig, er dette utrolig trivelig, og man kan så lenge man har lyst (og får lov…) traske rundt, prate, smake og kose seg.

Takk for denne gang, og så sees vi i 2015!

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s