Om bloggeren og bloggen

Velkommen til denne høyst uoffisielle ølbloggen. Skumringen Ølblogger er verken erfaren, merittert eller utdannet når det gjelder øl eller mat, men har i løpet av de siste årene utviklet en tiltagende interesse for øl. Innholdet i bloggen vil nok for eventuelt høyt skolerte ølfolk bære preg av at undertegnede ikke har mye kunnskap om øl og brygging. Undertegnede håper da på forståelse for at det er interessen og kunnskapslysten som driver bloggen fremover, ikke et ønske om å fremstå som erfaren.

På bloggen vil det ukentlig bli lagt ut anmeldelser av nye øltyper, med bilder og terningkast. Iblant vil det også bli publisert topp- eller bunnlister, varme anbefalinger eller frarådinger. Flere av øltypene er testet én gang. Ved senere testing av disse, kan anmeldelsene bli endret.

Bloggen vil i hovedsak dreie seg om anmeldelser av øl, men vil jevnlig ta for seg andre ting også – festivaler, anbefalte barer, butikker med eksepsjonelt godt utvalg, andre ølbloggere, inspirasjonskilder, blindtesting, gode «øl og mat»-opplevelser, eller lignende.

Om bloggeren

For ikke å avsløre for mye om meg selv, da jeg ønsker å holde den økende interessen for øl litt i skjul for andre, blir fakta om bloggeren holdt på et litt vagt nivå. Jeg er vestlending i 20-årene, med – som nevnt tidligere – absolutt ingen formell kunnskap eller utdanning innen mat, drikke eller service. Interessen for øl har oppstått utelukkende på grunnlag av private opplevelser og at andre har introdusert meg for at «øl er mer enn bare pilsen du får kjøpt på butikken». Jeg må innrømme at det tidligere har vært slik. Tuborg, Hansa, Heineken, kanskje man av og til klinker til med en Pilsner Urquell. Skulle jeg handle inn pils til helgen, var det dette jeg endte opp med. Stort sett var jeg happy med dette – ølen skulle jo ikke være hovedfokuset.

Som ølanmelder er jeg nok ganske streng. Jeg er ikke redd for å bruke hele karakterskalaen, og jeg er ikke redd for å gå mot strømmen og gi i utgangspunktet overraskende svake terningkast til velronnomerte øl. Jeg er heller ikke redd for å gjøre det motsatte heller – gi overraskende gode terningkast til standardøl og butikkøl. Veldig få øl når helt opp, men dette gjenspeiler det faktum at jeg nok er ganske streng. Og for alt jeg vet kan senere testing av allerede vurdert øl gi høyere terningkast. Alle øl vurderes som sagt på samme grunnlag. Alle vurderinger er åpne for diskutering, for jeg er som sagt ingen kjenner, bare en interessert. Og smaksløkene er jo forskjellige fra person til person, noen har smakssans som er istand til å oppfatte små nyanser, andre frastøtes av bitterhet i smaken.

Den utløsende faktor og annen motivasjon

De senere år, nærmere bestemt julefeiringer hos svigerfamilien, har utløst noe i meg som skal vise seg å få utspring i denne bloggen. Øl ER jo så mye mer enn sixpacken med Tuborg. Det begynte med noen skeptiske nipp til en Nøgne Ø IPA til en godt krydret svinesteik, etterfulgt av tilsvarende skeptiske nipp til en Nøgne Ø Underlig Jul. Jeg fikk beskjed om å lukte på – og siden har jeg vært frelst. Nydelig og avbalansert krydret og fruktig aroma fra disse to nevnte ølene kommer for alltid til å være brent inn i minnet mitt som den utløsende faktor. Det som utløste det hele – og som til syvende og sist har resultert i disse ordene på denne bloggen.

Jeg er helsepersonell og idrettsutøver. Ikke forenlig med alkohol i alles øyne, derav den forsiktige fremstillingen av personalia. Som alibi har jeg tenkt å fokusere litt ekstra på de alkoholfrie alternativene innimellom – det fins nemlig flere meget drikkbare alkoholfrie alternativer på markedet, dog ikke like mange som jeg skulle ønske. Øl har bra innhold av vitaminer og proteiner, og alkoholfrie kan dermed fint brukes som restitusjonsdrikk etter en treningsøkt, og ikke minst for opplevelsens del drikkes på puben i konkurransesesong.

Følg med i tiden som kommer, og bloggeren er selvsagt glad for innspill, ris og ros!

2 responses to “Om bloggeren og bloggen

 1. Bra ølblogg som beskriver ølet på en lettbeint og usnobbete måte.
  Etterhvert begynner det å bli gode dager for en ølmann i Norge,med et stadig økende utvalg av kvalitet fra både Norge og utland,selv om det er et stykke igjen til Delirium pub i Brussel(røyking er heldigvis ikke tillatt lenger).Her selges og vestvleteren trappist for den som absolutt må prøve.Selv liker jeg achen trappist vel så godt.
  Uansett,det er en formidabel oppgave å komme seg igjennom bare en brøkdel av de intressante og uintressante varene tilgjengelig,så:
  Keep up the good work.

  • Takker for tilbakemelding! Vanskelig å unngå at vurderingene etterhvert blir mye mer nyanserte og kanskje ikke treffer nybegynnere like godt, men jeg forsøker likevel å holde det lettbeint, som du sier. Og så kan det jo diskuteres om ikke ølvurdering i seg selv er snobbete;)

   Ha en trivelig dag og helg videre!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s